Инж. Цветан Божинов е новият кмет на направлението Обществено строителство на Столичната

...
Инж. Цветан Божинов е новият кмет на направлението Обществено строителство на Столичната
Коментари Харесай

Фандъкова обяви кой ще е новият зам.-кмет по строителството

Инж. Цветан Божинов е новият кмет на направлението " Обществено строителство " на Столичната община. Днес Столичният общински съвет /СОС/ одобри отчет за новата административна конструкция на Столичната община, съобщи Българска телеграфна агенция.

Божинов е умел инженер с над 30-годишен опит, приключил Промишлено и гражданско строителство във ВИАС, сподели пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Божинов е почнал своята активност в " Метрополитен " като млад инженер. Ръководил е доста огромни инфраструктурни и строителни обекти в България и в чужбина. Целият му опит е като началник на обекти в областта на инфраструктурата и строителството. Работил е като началник на планове по построяването на цех, на жилищни комплекси, заяви кметът. Последно Божинов е управлявал плана за нов метан танк на пречиствателната станция в Кубратово.

В структурата, препоръчана от Фандъкова в бранша строителство влизат и транспортната инфраструктура и жилищното строителството, и строитерството във ВиК бранша. Решението ми е да обединя съвсем целия бранш на строителството като се изключи ландшафтната архитектура, тъй че да има по-добра съгласуваност, сподели кметът. Тя изисква бранша строителство да работи в непрекъсната съгласуваност с основния проектант на София, тъй като съгласно нея огромна част от проблемите при осъществяване на строителни обекти стартират точно с координацията с проектирането. За гарантиране на координирането на огромните инфраструктурни планове дирекция " Инвестиционно отчуждаване " минава на директно послушание на основния проектант Здравко Здравков.

Ирина Савина, която до момента ръководеше строителството на учебни заведения и детски градини, ще управлява новосъздаденото Направление " Европейски политики, интернационална активност и туризъм ". Тя ръководи европейските планове, което правеше и досега, както и цялата интернационална активност на общината, а също и туризма, който до момента се ръководеше от Тодор Чобанов, заяви Фандъкова.

Целта на новата административна конструкция на Столичната община по думите на кмета Йорданка Фандъкова е повече ред и надзор на строителството и обществените обекти, по-добър градски превоз, по-добро обслужване на жителите и повече електронни услуги. Всичко това е част от промяната в общинската администрация.

Кметът напомни, че Кристиан Кръстев ще бъде отпред на Направление " Транспорт и градска подвижност ", чиито първи задания ще бъдат стартирането на довеждащия превоз, актуализация на разписанията на градския превоз, стратегия за създаване на спирки, ограничения за облекчение на трафика.

За по-добро обслужване на жителите и бизнеса кметът основава Направлението " Дигитализация, нововъведения и икономическо развиване ", което ще бъде ръководено от досегашния шеф на Столичната организация по вложения Владимир Данаилов.

Промените в новата конструкция на Столичната община ще влязат в действие от 1 януари 2020 година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР